Scholenproject

Leerlingen uit groep 3 en groep 4 van de Rypster basisscholen doen mee aan de kennismakingslessen kaatsen op school. Onder leiding van een gediplomeerde kaatstrainer krijgen ze 3 keer kaatsles onder schooltijd. Het doel is om hun de eerste beginselen van het kaatsen bij te brengen en plezier aan het kaatsen te laten beleven.

 

Na deze 3 lessen op school kunnen ze verder oefenen bij VvV Sjirk de Wal op het kaatsveld tegenover de bibliotheek. Deelname hieraan is gratis en je hoeft ook nog geen lid te zijn van VvV Sjirk de Wal. Ook hoef je hiervoor nog geen speciale kaatshandschoen aan te schaffen. De kinderen krijgen allemaal wel een briefje mee waarop staat vermeld wanneer en hoe laat de kaatslessen bij VvV Sjirk de Wal zijn.

 

Aan het einde testen de kinderen bij het diplomakaatsen hun kunsten en krijgen ze allemaal een certificaat mee naar huis. Het kaatsseizoen wordt afgesloten met een eindwedstrijd speciaal voor deze groepen. Tijdens deze wedstrijd kunnen ze hun eerste krans winnen! Daarnaast is er voor elke deelnemer(ster) een kleine attentie.

 

De afgelopen jaren hebben we prima ervaringen opgedaan met het scholenproject en zijn er veel kinderen lid geworden van VvV Sjirk de Wal. Veel dank zijn wij daarbij verschuldigd aan de welwillende medewerking van de basisscholen!!

AGENDA / OPGAVE

Bekijk hier onze volledige agenda en geef je gemakkelijk op voor de betreffende partij.

NIEUWS VAN @SJIRKDEWAL

Volg
ons
online!